X
Back to the top
X
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență de navigare mult mai plăcută. Continuarea navigării pe acest site implică acceptarea lor.  Află mai multe

Colectii

Seria AUTOPORTRET, cu lucrări în tehnica colajului analog, reprezintă mai multe valențe de-ale mele.
Seria UROBORUS, cu lucrări abstract minimaliste. Uroborus este șarpele care își devorează coada și formează un cerc, simbolul originii Universului, al perfecțiunii, al continuității, al nașterii și morții. Am început această serie cand eram gravidă cu al treilea copil. Cu siguranță nu a fost întâmplător, fiindcă simbolurile folosite în lucrările din această serie fac trimitere la graviditate, la naștere și moarte, precum și la o multitudine de ritualuri întâlnite de-a lungul vieții unui om, cum ar fi botezul, nunta, luna de miere. La nivel mai adânc, seria UROBORUS este o reflecție asupra vieții, asupra femeii dătătoare de viață, singura născătoare și, prin însăși această calitate, o reflecție asupra puterii femeii și energiei feminine. Prin seria UROBORUS, artista transmite mesajul că energia feminină trebuie să își regasească locul atât de important în Univers, importanța pierdută și uitată de-a lungul timpului.
Seria DELICATE este o serie de fotograme realizate în diverse tehnici de fotografie alternativă, cameraless photography (fără aparat foto).
Seria PILOTUL DE AVION tratează frica omului de moarte, dar și dorința lui de a depăși această frică, de a deveni Dumnezeu. De asemenea, seria tratează și impasibilitatea Universului în fața dramelor atât de mici ale oamenilor. Este o temă contrastantă deoarece, pe de o parte, avem omul care încearcă să devină Dumnezeu, o dorință venită din ego care atrage energii agitate și pline de angoase. De cealaltă parte avem Universul care, pur și simplu, este. În ceea ce o privește pe artistă, la nivel inconștient, probabil că, la fel cum Pilotul de avion înfruntă, practic, moartea de câte ori zboară și își dovedește că poate fi un mic Dumnezeu, așa și artistul e un pic Dumnezeu prin creația sa.
Seria ZBOR ÎN VIS prezintă diverse peisaje imaginare văzute din zbor și armonia perfectă cu care se îmbină formele în natură. Am încercat să redau această îmbinare a formelor printr-o stratigrafie cromatică halucinantă și printr-un joc complex de texturi.

© 2023 AlinaVuxanovici.com - Toate drepturile rezervate