X
Back to the top
X
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență de navigare mult mai plăcută. Continuarea navigării pe acest site implică acceptarea lor.  Află mai multe

Despre mine

Despre mine

Prin actul artistic, omul își dezvăluie o bucățică de suflet.

Misiunea artei mele este să scoată în evidență instanțele, locurile, sentimentele vidate de ego. Mesajul meu către lume este că ne putem ridica la o vibrație mai înaltă și putem trăi în armonie prin emoția conferită de manifestarea artistică.

Ca subiecte principale, am dezvoltat și continui să lucrez la trei serii:

Seria UROBORUS, cu lucrări abstract minimaliste. Uroborus este șarpele care își devorează coada și formează un cerc, simbolul originii Universului, al perfecțiunii, al continuității, al nașterii și morții. Am început această serie cand eram gravidă cu al treilea copil. Cu siguranță nu a fost întâmplător, fiindcă simbolurile folosite în lucrările din această serie fac trimitere la graviditate, la naștere și moarte, precum și la o multitudine de ritualuri întâlnite de-a lungul vieții unui om, cum ar fi botezul, nunta, luna de miere. La nivel mai adânc, seria UROBORUS este o reflecție asupra vieții, asupra femeii dătătoare de viață, singura născătoare și, prin însăși această calitate, o reflecție asupra puterii femeii și energiei feminine. Prin seria UROBORUS, artista transmite mesajul că energia feminină trebuie să își regasească locul atât de important în Univers, importanța pierdută și uitată de-a lungul timpului.

Seria PILOTUL DE AVION tratează frica omului de moarte, dar și dorința lui de a depăși această frică, de a deveni Dumnezeu. De asemenea, seria tratează și impasibilitatea Universului în fața dramelor atât de mici ale oamenilor. Este o temă contrastantă deoarece, pe de o parte, avem omul care încearcă să devină Dumnezeu, o dorință venită din ego care atrage energii agitate și pline de angoase. De cealaltă parte avem Universul care, pur și simplu, este. În ceea ce o privește pe artistă, la nivel inconștient, probabil că, la fel cum Pilotul de avion înfruntă, practic, moartea de câte ori zboară și își dovedește că poate fi un mic Dumnezeu, așa și artistul e un pic Dumnezeu prin creația sa.

Seria VINDECĂTORUL tratează puterea omului de a-și găsi vindecarea din interior.

© 2024 AlinaVuxanovici.com - Toate drepturile rezervate